תהליך חיפוש עבודה כולל איתור משרות שמעניינות אתכם, כתיבת קורות החיים והתאמתן לתפקיד המבוקש.
מסמך קורות החיים מציג את הביוגרפיה המקצועית שלכם ומאפשר למעסיקים ומגייסים להבין האם אתם מועמדים רלבנטיים לעבודה ולכן, חשוב מאוד להשקיע בניסוח של המסמך בהתאמה אישית לכל משרה, זאת על מנת לענות בדרך האופטימאלית לדרישות המשרה.
כתיבה, עריכה ושדרוג קורות החיים כוללים, בין היתר, בחירת פורמט, פונטים, פרזנטציה וסידור המלל, דיוק בבחירת המילים, העברת וחידוד המסר שאתם האנשים הנכונים לתפקיד.
פריטים חיוניים בכתיבת קורות חיים
פרטי התקשרות – חשוב מאוד לכתוב בחלק העליון של המסמך את השם המלא, כתובת פיזית וכתובת מייל וכן מספר הטלפון והדרך בה יכולים למצוא אותך ברשתות החברתיות ובעיקר בלינקדאין (אפשר להוסיף קישור ישיר לפרופיל בלינקדאין). ניתן לציין גם מצב משפחתי ושנת לידה, תעודת זהות.
השכלה – פרטו את התארים, התעודות, קורסים שעשיתם ואפילו השתלמויות, כל מידע אודות ההשכלה שלכם כולל שנות לימוד, היכן ואת ההיילייטים של מה שלמדתם בהתאם לסילבוס של הקורס וכדומה.
ניסיון תעסוקתי – הציגו את הניסיון התעסוקתי לפי תחנות ואבני דרך לאורך הקריירה בין אם מדובר בתפקידים שונים שבצעתם במהלך השנים בחברות שונות או תפקידים שונים שמילאתם באותה חברה. חשוב שמי שקורא את המסמך יוכל להתרשם ממסלול הקריירה שלכם גם אם בצעתם הסבה מקצועית.
אל תשכחו לציין פרטים חשובים כמו התיאור המדויק של התפקיד או סוג המשרה, השם המלא של מקום העבודה והתאריכים בהם עבדתם באותו תפקיד/מקום.
החליטו מראש אילו עבודות כדאי לשלב בקורות חיים על מנת לחזק את הרושם שמתקבל על הדמות המקצועית שלכם ואילו תפקידים להשמיט.
בניסיון התעסוקתי הבליטו במיוחד הישגי מפתח ופרטו את תחומי האחריות או משימות שבצעתם במסגרת התפקיד, כי לעיתים הטייטל לא מקיף מספיק את כל הידע המקצועי שיש לכם להציע.
מיומנויות וכישורים – ציינו במעין רשימת מכולת את הכישורים והמיומנויות ואת תכונות המפתח שרלבנטיים לסוג המשרה והתפקיד, כגון שליטה בשפות ושפות תכנות או יישומי מחשב, מערכות שונות.
הקפידו לשלב בין כישורים טכניים ואישיים כמו כישורי תקשורת, יחסי אנוש מעולים, עבודת צוות, חשיבה אנליטית. סדרו את הכישורים לפי סדר החשיבות ולפי סוג ואופי המשרה.
המלצות – לא חייבים לשלב בקורות חיים המלצות או שמות של ממליצים וניתן לציין שהמלצות זמינות ויועברו לפי דרישה.
בונוס – במידה ואתם סבורים שמידע אודות התנדבות, שירות צבאי, תרומה לקהילה וכדומה יתרמו לדרך בה המעסיק תופס אתכם, הוסיפו את המידע בחלק התחתון של קורות החיים.
תקציר / מכתב מקדים –אל תפצלו בין קובץ קורות החיים למכתב המקדים, אלא התחילו את המסמך בתקציר או פסקה תמציתית הבנויים כמעין פנייה בגוף המייל כך שהם נכתבים בגוף ראשון ישירות למעסיק/מגייס.
מדובר בסיכום של הרקע התעסוקתי, ההשלכה והכישורים כולל הנעה לפעולה, כמו איזה תפקיד אתם מחפשים, הבעת רצון להשתלב בחברה, עדות על מוטיבציה גבוהה.
וויזואליזציה
מההיבט החזותי, ניתן לבחור פורמט מובנה של קורות חיים ב-WORD ו”להתלבש” על התבנית המועדפת.
כדאי לשים דגש על פונטים שיהיו קריאים כמו Arial, Calibri או Times New Roman. ולהשתמש בגופן בגודל 10-12 ובפונט בגודל 14 לכותרות משנה (השכלה, ניסיון תעסוקתי וכדומה).
וודאו שאתם אכן עקביים בפונטים ובצעו הגהה על המלל וכן על נקודות ופסיקים, רווחים אחידים, גוון הגופן.
כדאי להשאיר גם שוליים לבנים ולשמור את הקובץ כ-PDF כך שיהיה פשוט לפתוח אותו מכל מכשיר ועותק נוסף לצורך עריכה חוזרת ב-WORD.
הדגישו או בחרו פונט שונה לביטויי מפתח כמו שם מוסד הלימוד, שמות מקומות העבודה בהם עבדתם. ניתן להפריד גם בקווים תחתונים את החלקים השונים בקורות החיים, למשל, קו הפרדה בין השכלה לניסיון תעסוקתי וכדומה.
בדקו מתי עליכם לשלוח קורות חיים בעברית ואילו למשרות אחרות תשלחו קורות חיים באנגלית, לרוב בחברות גלובליות.
התאמת קורות החיים
עברו היטב על הנוסח של המשרות ונסו לשלב בקורות החיים מילים וביטויי מפתח שחוזרים בתיאור המשרה, זאת על מנת שהביטויים והמילים ימשכו את תשומת הלב של המגייסים בפרק הזמן הקצר שהם מקדישים לכל מסך שנשלח אליהם (בערך בין 3-50 שניות למסך קורות חיים).
היעזרו בשירות שניתן לבוגרי הקורסים בכתיבת קורות חיים כדי להעלות את הסיכויים לקבל זימון לראיון עבודה.
מחפשים עבודה? רוצים למצוא את התפקיד הבא שלכם? היכנסו עכשיו לעמוד המשרות שלנו!